Endelig avslørt: Derfor lever kvinner lenger

En av grunnene til at kvinner lever lenger enn menn er at de har sterkere hjerter, viser en studie.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne fant ut at menns hjerter mister intill en fjerdedel av kraften mellom alderen 18 og 70. Kvinners hjerter holder seg derimot sterke langt inn i alderdommen. En 70 år gammel kvinnes hjerte virker nesten like godt som da hun var 20, skriver den engelske avisen Daily Mail.

- Den dramatiske kjønsforskjellen kan forklare hvorfor kvinner lever lenger enn menn, sier professor David Goldspink, som ledet forskningen ved Liverpool John Moores University.

I Norge lever kvinner i snitt omtrent seks år lengre enn menn. Kvinner over 60 er den raskest voksende aldersgruppen.

Forskergruppen brukte to år på å studere aldringen til 250 menn og kvinner mellom 18 og 80 år. De valgte kun friske mennesker, så resultatene er ikke påvirket av effekten av sykdommer.

- Ved å studere både kvinner og menn har vi hatt muligheten til å se på forskjeller og likheter mellom kjønnene etter hvert som de ble eldre. Nå har vi et mye klarere helhetsbilde av hva som skjer med menneskekroppen gjennom livet, sier professor Goldspink.

Menn bør treneHan understreker at dette ikke bare er dårlige nyheter for menn. De kan få friskere hjerter bare ved å trene jevnlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer