Frikort til helsetjenester

Endelig digitalt

Istedenfor å vente på posten kan du nå få frikort til helsetjenester raskt over internett.

DIGITALT FRIKORT: Fra nå skal du slippe å vente på å få helse-frikortet i posten.
Foto: NTB scanpix
DIGITALT FRIKORT: Fra nå skal du slippe å vente på å få helse-frikortet i posten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nå er tjenesten «Frikort og egenandeler» på helsenorge.no forbedret. Dermed skal du kunne finne frikortet ditt raskere på nett, enn det rekker å komme fram i posten. Det melder Helfo mandag.

Frikortet er tilgjengelig på nettsiden til helsenorge.no i inntil én uke før det kommer i posten. De som oppnår frikort, blir nå varslet på SMS eller i en e-post. Også vedtaksbrevet finnes digitalt, og dette skal du finne du ved å logge deg inn på nettsidene.

Blir heldigital

I løpet av 2020 blir frikortordningen ytterligere digitalisert.

– I løpet av 2020 skal vi gjøre frikortordningen fullstendig digital. Det skal være enkelt for innbyggere å sjekke status for egenandeler og å finne frikortet sitt på helsenorge.no. Vi gjør ordningen enklere for både innbyggere og behandlere, sier avdelingsdirektør Steinar Mathisen i Helsedirektoratet.

De fleste som oppnår frikort trenger ikke å vise dette når de er hos behandler, fordi behandleren bruker frikortspørringen for å undersøke om innbygger har oppnådd frikort.

De som trenger å vise frikort kan hente frem frikortet på mobilen og vise til behandler. Det er også mulig å ta skjermdump av det digitale frikortet, eller skrive det ut fra vedtaksbrevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer