Kurs på amerikanske dollar:

Endelig er dollaren blitt billigere

Dollarkursen har falt kraftig i 2017. Dette kan gi rimeligere netthandel hjemmefra, og billigere opphold på USA-ferien.

KURSFALL: Den amerikanske dollaren har latt seg påvirke blant annet av Trumps politikk, og er nå blitt rimeligere for oss nordmenn. Foto: NTB Scanpix
KURSFALL: Den amerikanske dollaren har latt seg påvirke blant annet av Trumps politikk, og er nå blitt rimeligere for oss nordmenn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi ikke er der at den amerikanske dollaren koster i overkant av 5 norske kroner, slik den gjorde for noen år siden ifølge Norges Banks historiske kurser, er det likevel ingen tvil om at dollaren har blitt billigere den siste tiden etter å ha vært en kostbar affære.

- Det stemmer at kronen har styrket seg mye mot amerikanske dollar i løpet av sommeren, og er over 9 prosent sterkere mot dollar siden slutten av juni, forteller valutaanalytiker Marit Øwre-Johnsen i DNB Markets til Dinside.

Handler du på nett fra USA eller planlegger å reise dit i nærmeste fremtid, er dette gode nyheter.

Kan holde seg på et tilsvarende nivå

Årsaken til endringen i kursen, er ifølge Øwre-Johnsen blant annet en bred svekkelse av amerikanske dollar i løpet av sommeren. Redusert tiltro til Trumps politiske gjennomslag og skuffende inflasjonstall er en av årsakene. Hun sier videre at den såkalte DYX-indeksen, som viser utviklingen for dollaren mot flere valutaer, er på det svakeste nivået siden starten av 2015. Den har dessuten falt med over 10 prosent i løpet av 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer