Endelig grunn til å feire

Ny forsikringslov hindrer forskjellsbehandling.

En god forsikring skal ikke bare være forbeholdt eliten. Foto: Per Ervland
En god forsikring skal ikke bare være forbeholdt eliten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av DinSides fanesaker gjennom flere år har vært et mer rettferdig forsikringssystem. Den nye forsikringsavtaleloven er et stort steg i riktig retning.

- Vi har sett for mange saker der det kan være tvil om en forsikringsnektelse er saklig. Det er derfor et klart behov for lovregler som beskytter mot usaklige forsikringsnektelser. Det er også viktig at når man nektes forsikring av selskapet, så skal man få en grundig skriftlig begrunnelse for nektelsen, og man skal få opplysninger om muligheten for å bringe avslaget inn for Forsikringsskadenemnda, sier justisminister Knut Storberget.

Vanskeligere å nekte

Den nye forsikringsavtaleloven er vesentlig forbedret fra 1. januar 2009. Den sier at forsikringsselskapene ikke kan nekte noen forsikring som tilbys allmennheten, uten saklig grunn. Selskapet skal ha en god grunn for å kunne avslå en forsikringssøknad, og det skal være en sammenheng mellom risiko og avslag. Et avslag på en forsikringssøknad skal være saklig begrunnet, og avslaget skal opplyse om hva som skal til for at det omgjøres.

Les også: Nekter å forsikre gullsmeder og studenter!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.