Endelig helg, migrenen kommer!

Publisert
Sist oppdatert

Endelig helg, migrenen kommer!

Endelig helg, fri fra jobb og klar for å nye helgen, MEN: du kjenner migrenen kommer snikende. Her får du gode råd for hvordan du kan dempe symptomene.

Av: dr. Bernt Rognlien

Migreneanfall starter ofte med flimring for øynene, eller sikksakktegninger eller lysglimt noen minutter før smerten begynner. Migrene kommer med anfall av halvsidig hodepine med eller uten kvalme og oppkast. Migrene er ofte så kraftig at den er uforenlig med arbeid og daglige gjøremål, og hodepinen blir verre ved fysisk aktivitet under anfall.

Behandling

Migrenemedisinene hjelper mange, men du må ta de hver gang du får anfall for å redusere intensitet, og forebygge kraftige anfall, og du kan bli avhengig av et stort pilleforbruk. Det er mye du selv kan gjøre for å fjerne utløsende årsaker. Stressbelastning er ofte utløsende og det er viktig å lære avspenningsteknikker og mestre stress. Har du mistanke om at enkelte matvarer er utløsende bør du systematisk prøve å kartlegge dette for å eliminere de fra kostholdet. Dette bør legen din også kunne hjelpe deg med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer