Endelig røykfri?

Har du stumpet røyken? Lyst til å slutte? Trenger du litt moralsk støtte - eller kanskje bare et ørlite dytt i riktig retning? Ta en titt på vår nye røykesluttmotivasjonskalkulator.

Publisert
Sist oppdatert

Den berømte skjorta

Det koster skjorta å røyke. Bokstavelig talt. Og ikke så rent få av dem heller. For eksempel: Røyker du en 10-pakning om dagen kan du spare 217 kroner hver uke om du slutter - og det rekker vel til en skjorte på Dressmann eller Hennes & Mauritz. Har du en litt mer eksklusiv klessmak kan du vente en måneds tid. Gir du opp sigaretter i en hel måned kan du nemlig koste på deg en skjorte av et mye dyrere merke - da har du nemlig hele 930 kroner til ekstra til rådighet.

Røyker du 20 om dagen, har du straks enda større summer å spare på å kvitte deg med den illeluktende uvanen. 1.860 kroner i måneden, for å være presis - eller en skjorte fra en av de dyre designerbutikkene.

Langtidseffekten

Selv om du sparer litt hver dag forsvinner det gjerne i lommerusket i bunnen av vesken. Det er da det lønner seg å se fremover. Hvis du røykte 20 røyk om dagen frem til den nye røykeloven ble innført den 1. juni, vil du ha spart svimlende 12.772 kroner i perioden frem til julaften. Noen kan få fine julepresanger i år, med andre ord - og kanskje det er nettopp deg? Likeledes vil en som kun røykte halvparten per dag kunne spare 6.386 kroner i den samme perioden - og en festrøyker som kun røyker tre sigaretter i snitt per dag sparer nesten to tusen kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer