Endelig svindel med stil

De velkjente svindelforsøkene fra Prince Joe Eboh og hans likesinnede ser ikke ut til å gi seg. Men ikke alle lar dem slippe unna. Nå er målet å gjøre hverdagen mest mulig sur for de typiske nigeriasvindlerne.

Publisert
Sist oppdatert

E-post er svindlernes nye arbeidsredskap, og de fleste av oss får stadig tilbud om geniale forretningsideer og unike muligheter i innboksen.

De fleste henvendelsene vi har fått har kommet fra Afrika, og da hovedsaklig Nigeria, men også fra USA. (Du kan se eksempler og lese mer om dem ved å trykke på lenkene til høyre.)

Moralen er uansett enkel: Du bør aldri ta slike tilbud for god fisk. Personlig pleier jeg derfor å slette alle de generøse tilbudene jeg mottar, men det er tydeligvis ikke alle som er like overbærende som meg. De mest hevngjerrige tar nemlig hevn, og hevnen er som kjent alltid søt.

Ta dem der det svir...

BBC News har intervjuet en av mennene bak nettsiden 419eater.com. I følge mannen som kaller seg for Mike, består 419 eater av en gruppe frivillige dataentusiaster som gjør alt de kan for plage svindlerne mest mulig.

Og metoden er enkel; kort fortalt svarer de svindlerne slik at svindlerne tror de har napp, og dermed kaster bort lang tid på dem. Enda bedre blir det selvsagt hvis de også klarer å loppe svindlerne for penger.

I tillegg legger de alltid ut historiene og hele korrespondensen på nettsidene sine, slik at alle kan se hva som har skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer