Endre skattetrekket nå

Så slipper du baksmell. Og du trenger ikke nytt skattekort.

Du trenger faktisk ikke nytt skattekort. Arbeidsgiver kan bare notere en høyere sats. Foto: Kristina Picard
Du trenger faktisk ikke nytt skattekort. Arbeidsgiver kan bare notere en høyere sats. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du boliglån, har du antakelig hatt en formidabel rentereduksjon de siste månedene. Men Skatteetaten har ikke tatt høyde for det kraftige rentefallet.

DinSide har også tidligere gjort oppmerksom på at de kraftige endringene i rentesituasjonen kan føre til at du trekker for lite eller for mye skatt.

Trenger ikke endre kortet

Men du trenger ikke nytt skattekort for å sikre at du betaler nok skatt. Du kan bare banke på døren til lønningsansvarlig og avtale hvor mye skatt du vil ha trukket av lønnen din for resten av året. Arbeidsgiver har mulighet til å trekke det du ønsker, så lenge det er mer enn det som står på skattekortet ditt.

- Ja, det er helt korrekt. Du trenger ikke nytt skattekort så lenge du sikrer deg at du betaler nok skatt. Slik det er nå, er det mange som kan få det vondt til neste år, sier Lise Halvorsen i Skatteetaten.

Her er den beste banken

Hvorfor må du betale mer skatt?

Alle renter av din egen gjeld gir rett til skattefradrag. Du får dermed lov til å trekke fra mindre fra skatten når renteutgiftene dine går ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer