Nav

Endrer denne utbetalingen

I mai får du en tidligere utbetaling.

UTBETALING: De røde dagene påvirker ikke utbetalingsdatoen i påska, men i mai er det en liten endring. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
UTBETALING: De røde dagene påvirker ikke utbetalingsdatoen i påska, men i mai er det en liten endring. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis utbetales pensjon og trygd fra Nav rundt den 20. i hver måned, men røde dager kan påvirke utbetalingsdatoene.

Vi finner også en rekke røde dager i påska, men de vil ikke påvirke utbetalingsdatoen i år. I fjor kom flere av Nav-utbetalingene allerede 13. april, men i år er det de røde dagene i mai som påvirker utbetalingsdatoen.

I år kommer derfor utbetalingen 16. mai, istedenfor 20. mai.

Nav understreker på sin nettside at man skal sende inn meldekort som normalt, selv om utbetalingsdatoen er tidligere enn normalt.

Ny endring

Tidligere i mars ble satsene for barnetrygd økt. Endringen betyr at satsene for ordinær barnetrygd, utvidet barnetrygd og småbarnstillegg økes.

- Endringen betyr at du får mer utbetalt i barnetrygd hver måned, skriver Nav.

De fleste vil få utbetalt barnetrygden med de nye satsene 31. mars, og hvis du ikke får utbetalt den nye satsen i mars, vil du få etterbetalt pengene innen utgangen av juli.

Kan stoppe betalingen

Tidligere denne uka informerte Nav om at de var i gang med sine årlige kontroller av leveattester. Det er for å sikre at utbetalingene går til riktig mottaker.

Dermed kan du bli bedt om å levere leveattest, om du er bosatt i utlandet og får pensjon eller uføretrygd fra Nav.

- Leveattestene gjelder pensjon og uføretrygd fra folketrygden og Statens pensjonskasse, samt krigspensjon. Du som skal sende leveattest, vil få et skjema og informasjonsbrev, skrev Nav.

Videre informerte Nav at leveattester for 2023 til pensjonsmottakere bosatt i utlandet blir sendt i slutten av mars. Fristen for å sende inn attesten er 30. mai.

Årets kontroll omfatter mottakere over 80 år som er registrert bosatt i land utenfor EØS-området, men det er noen unntak:

  • Afghanistan, Bhutan, Jemen, Libya, Syria, Turkmenistan, Ukraina
  • EØS-landene Spania, Tyskland og Østerrike

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer