Åpningstider på polet i jula

Endrer ikke åpningstidene

Lengre åpningstider på polene krever en endring av alkoholloven, påpeker Vinmonopolet. Det var et grep regjeringen ikke ønsket å ta.

ÅPNINGSTIDER PÅ POLET: Vinmonopolet sier de må se på hva som er praktisk mulig dersom forslaget fra FHI om å utvide åpningstider blir vedtatt av regjeringen. Foto: Gorm Kallestad/NTB
ÅPNINGSTIDER PÅ POLET: Vinmonopolet sier de må se på hva som er praktisk mulig dersom forslaget fra FHI om å utvide åpningstider blir vedtatt av regjeringen. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom det frem at Folkehelseinstituttet (FHI) ønsker utvidete åpningstider på butikker og Vinmonopolet, og dermed også alkoholsalg utenom de faste tidene som gjelder per i dag.

Ifølge NTB støtter FrP-leder Siv Jensen innspillene fra FHI både når det gjelder åpningstider og for alkoholsalg.

Oppdatert 13:40: Regjeringen har bestemt seg for ikke å endre på Vinmonopolets åpningstider.

– Kjell Ingolf Ropstad og jeg har hatt møte med Handel og Kontor og Virke og drøftet anbefalingene om utvidede åpningstider og ekstra smittevern. Vi får tydelige tilbakemeldinger om at dette ikke er nødvendige tiltak. For det første har butikkene allerede veldig gode smitterutiner. I tillegg har de ekstra folk på jobb og ekstra varer. Vi kan ikke forvente at de ansatte skal stille opp mer enn de allerede har gjort i et tøft år. Og folkens, vi klarte å planlegge handelen i påsken, og vi klarer det nå, sier næringsminister Iselin Nybø til Dagbladet, og fortsetter:

– Det skal være trygt å handle, og varehandelen har forsikret oss om at de følger smittevernsreglene slik at julehandelen skal foregå på en god måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer