Åpningstider på polet i jula

Endrer ikke åpningstidene

Lengre åpningstider på polene krever en endring av alkoholloven, påpeker Vinmonopolet. Det var et grep regjeringen ikke ønsket å ta.

ÅPNINGSTIDER PÅ POLET: Vinmonopolet sier de må se på hva som er praktisk mulig dersom forslaget fra FHI om å utvide åpningstider blir vedtatt av regjeringen. Foto: Gorm Kallestad/NTB
ÅPNINGSTIDER PÅ POLET: Vinmonopolet sier de må se på hva som er praktisk mulig dersom forslaget fra FHI om å utvide åpningstider blir vedtatt av regjeringen. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom det frem at Folkehelseinstituttet (FHI) ønsker utvidete åpningstider på butikker og Vinmonopolet, og dermed også alkoholsalg utenom de faste tidene som gjelder per i dag.

Ifølge NTB støtter FrP-leder Siv Jensen innspillene fra FHI både når det gjelder åpningstider og for alkoholsalg.

Oppdatert 13:40: Regjeringen har bestemt seg for ikke å endre på Vinmonopolets åpningstider.

– Kjell Ingolf Ropstad og jeg har hatt møte med Handel og Kontor og Virke og drøftet anbefalingene om utvidede åpningstider og ekstra smittevern. Vi får tydelige tilbakemeldinger om at dette ikke er nødvendige tiltak. For det første har butikkene allerede veldig gode smitterutiner. I tillegg har de ekstra folk på jobb og ekstra varer. Vi kan ikke forvente at de ansatte skal stille opp mer enn de allerede har gjort i et tøft år. Og folkens, vi klarte å planlegge handelen i påsken, og vi klarer det nå, sier næringsminister Iselin Nybø til Dagbladet, og fortsetter:

– Det skal være trygt å handle, og varehandelen har forsikret oss om at de følger smittevernsreglene slik at julehandelen skal foregå på en god måte.

Må se hva som er praktisk mulig

Før regjeringens pressekonferanse ba vi Vinmonopolet om en kommentar til forslaget fra Folkehelseinstituttet, og om de syntes det var smart å utvide åpningstidene på polets butikker.

Jens Nordahl, pressesjef i Vinmonopolet, sa om forslaget fra FHI at de i første omgang måtte vente og se hva regjeringen landet på.

- Det gjenstår å se om regjeringen velger å foreslå dette som tiltak. En eventuell beslutning om å gjennomføre tiltaket vil kreve en endring av alkoholloven som en forutsetning for å utvide åpningstidene, sier Nordahl til Dinside.

Skulle det bli vedtatt av regjeringen, har Vinmonopolet foreløpig ikke tatt stilling til forslaget.

- Vi må diskutere internt hva som er praktisk mulig å gjennomføre, og vet ikke hva som er mulig per nå, sa Nordahl.

IKKE KAST RESTENE: Når du har litt vin igjen i flasken, men ikke orker å drikke de opp, er det lurt å ta vare på restene - i alle fall hvis du er glad i å lage god mat! Vi testet en smart metode - i videoen viser vi deg hvordan det skal gjøres. Foto/Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Oppfordrer til julehandel før 15. desember

- På generelt grunnlag ser vi at kundene nå handler på mer forskjellige tidspunkt enn før. Vi har hatt en kundevekst mellom mandag og torsdag de siste 4-5 ukene, og en utflating i helga. Dessuten har kundene flyttet mye av innkjøpene fra ettermiddagen til formiddag, legger han til.

Tidligere i vinter oppfordret Vinmonopolet sine kunder om å gjøre ferdig julehandelen før 15. desember. De har også begrensninger på hvor mange kunder som kan være inne i butikkene samtidig ved stor trafikk, og pleksiglass i kassene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer