Regjeringen

Endrer strømstøtten

Nå blir det endring i strømstøtten til husholdninger som bor fast i fritidsbolig.

TAR GREP: Regjeringen endrer strømstøtten. Foto: NTB
TAR GREP: Regjeringen endrer strømstøtten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Regjeringen på sine nettsider.

- Departementet fastsetter i dag endringer i midlertidig forskrift om strømstønad, som på nærmere vilkår inkluderer de som bor fast i fritidsbolig i strømstønadsordningen for husholdninger. Nå inkluderes flere husholdninger i stønadsordningen.

Olje- og energiminister Terje Aasland kommer med følgende kommentar:

- Det har vært et bredt engasjement i høringsrunden som vi har tatt med oss i vurderingen. Derfor endrer vi nå på forslaget og gjør endringer som inkluderer flere husholdninger i strømstønadsordningen.

Virkningstidspunktet settes slik at forbruk fra og med september 2022 gir etterbetaling av støtte fra dette tidspunktet.

- Nettkundene må melde fra til nettselskapet for å få strømstønad. Dersom nettselskapet ikke har nødvendig tilgang til opplysningene i Folkeregisteret, må nettkundene selv skaffe dokumentasjon fra Skatteetaten og gi videre til nettselskapet, skriver regjeringen videre.

Regjeringen legger til at støtten utbetales på første mulig faktura. Fakturaen for januarforbruket er under utstedelse, og for de aller fleste vil stønaden komme på faktura for februarforbruket som utstedes i mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer