Energibomben rosenrot

Omtalt som Nordens ginseng og Viagra blir rosenrot tippet til å bli det neste store helsekostproduktet i Norge – og med god grunn. Studier viser at den øker både fysisk og mental yteevne og bedrer humøret og motivasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Bernt RognlienLege og urtemedisiner

Rosenrot vokser enten langt nord eller høyt til fjells. Rosenduften fra jordstengelen har det vært interesse for i parfymeindustrien. Medisinsk har interessen for rosenrot vært økende de siste 30 år, etter at både russiske idrettsstjerne og astronauter begynte å bruke den som kosttilskudd. Den innehold adaptogener, som beskytter cellene våre mot fysiske og kjemiske skader og som øker toleransen for ulike stress påvirkninger. Virkningene til rosenrot ligner på virkningene til Ginseng, den stimulerer både fysisk og psykisk yteevne og gir mer energi og overskudd.

Det er publisert 17 studier på mennesker og 32 dyrestudier som viser at den øker både fysisk og psykisk yteevne og bedrer toleransen for stress. Den har innholdsstoffer som har en adaptogen virkning, dvs at de kan bedre cellenes yteevne og øke toleranse for både fysisk og psykisk stress. En studie på mennesker som har nattarbeid viser at den gir mindre tretthet og bedrer både konsentrasjon og hukommelse. Russiske medisinstudenter viser i en annen studie bedring både på fysisk og mental yteevne, bedret humør og motivasjon til å studere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer