Enitel (Telia) plutselig blant de billigste

Telia var aldri blant de billigste leverandørene på telefoni og internettaksess, men nå har Enitel, som har kjøpt selskapet, innført takster som er helt i Norges-toppen.

Publisert

I forrige uke innførte Tele2 sin nye døgntakst for internettsurfing. Selv om du betaler abonnement hos Telenor, eller har gratisabonnement hos Dagbladet eller Sense, kan du nå surfe for 13,5 øre minuttet hele døgnet via Tele2s nett.

De "nye norske" svarer

Som et ledd i fusjonen mellom Telenor og Telia, måtte Telia selge sitt norske datterselskap. Kjøper var Enitel, som har bygget ut et svært kraftig sentralnett for telesignaler i hele Norge, spunnet rundt kraftledninger.

Telia var en av de mest agressive aktører ved liberaliseringen av det norske telemarkedet isom startet i 1997, men mistet etterhvert dampen i privatmarkedet. Som en del av Enitel, er man nå på banen igjen og svarte i forrige uke på Tele2s utfordring.

Riktignok er ikke grunnprisen, 14 øre pr. minutt hele døgnet, så lav som Tele2 sin. Men Enitel har forbedret Telias gamle TeleBonus slik at dette nå er det mest slagkraftige rabattprogrammet på markedet.

Den beste bonusen

I likhet med Telenors rabattprogram "Familie og Venner Internett" varierer rabatten i TeleBonus med hvor stor regningen er. I likhet med "Familie og Venner Internett" er høyeste rabattsats 30%. Men i motsetning til dette programmet, gir Enitel 30% rabatt på hele beløpet man har ringt for, ikke bare den delen av det som er over "trappekanten" i rabattrappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer