Enkelte grønnsaker styrker hjernen

Eldre kvinner som spiser brokkoli og spinat har en skarpere hjerne, viser nye undersøkelser.

Publisert
Sist oppdatert

De engelske forskerene fant ut at kvinner i 60-årene som spiste mer grønnbladede grønnsaker og grønnsaker fra korsblomstfamilien enn andre kvinner gjorde det mye bedre på en rekke tester. Testene viste blandt annet bedre utholdenhet, hukommelse, verbale evner og oppmerksomhet.

Grønnsakene det her er snakk om er for eksempel brokkoli, blomkål og spinat.

Studienen inkluderte kun kvinner, men effekten vil også mest sannsynlig vise seg hos menn, sier Jae Hee Kang, instruktør ved Harvard's Brigham and Women's Hospital i Boston, til The Olympian Online.

Jae Hee Kang holdt tidligere denne uken en presentasjon av sine studier ved den internasjonale konferansen for Alzheimer og relaterte sykdommer i Philadelphia.

- Jae Hee Kang og de to andre forskerene hun jobbet sammen har vært med på å tilføye forståelse for at vi kan redusere risikoen for Alzheimer ved å endre på livsstilen vår, sier Dr. Marilyn Albert, leder for rådgiver komiteen i den nasjonale Alzheimer foreningen.

Å gå ned i vekt, endre på kostholdet og opprettholde mentale og sosiale aktiviteter er faktorer som er med på å redusere risikoen for Alzheimer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer