Test av nettbutikk-retur

Enkelte nettbutikker bruker svært lang tid på å betale tilbake penger

Store forskjeller når du benytter angreretten og sender pakker tilbake.

DYR RETUR: Vi fikk tilbake de 197 kronene vi hadde betalt for tastaturet fra Deal.no. Men da vi skulle sende det tilbake, måtte vi ut med 235 kroner til Posten. Foto: Tore Neset.
DYR RETUR: Vi fikk tilbake de 197 kronene vi hadde betalt for tastaturet fra Deal.no. Men da vi skulle sende det tilbake, måtte vi ut med 235 kroner til Posten. Foto: Tore Neset. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden gjennomførte Dinside en test av fem nettbutikker. Hensikten var å avdekke hvilke som der og da var kjappest til å levere.

I tillegg til leveranse til Oslo testet vi også hvordan det gikk når pakkene skulle sendes til Finnmark.

Men det er jo også interessant å se hva som skjer dersom du ikke er fornøyd og velger å sende varen tilbake. Derfor sendte vi varene tilbake til alle nettbutikkene med krav om pengene tilbake.

Disse rettighetene har du

Noen ganger er det jo slik at varen du får ikke svarer til forventningene. Angrerettloven gir deg 14 dagers automatisk angrerett ved kjøp i nettbutikk, mens forbrukerkjøpsloven gir deg rett til reklamasjon.

I tillegg opererer mange nettbutikker med en måned eller mer åpent kjøp. Dette er imidlertid basert på velvilje fra butikkens side, og ingen lovbestemt rettighet. Det kan dermed tenkes at butikken vil krangle dersom du sender en haug med ting tilbake, kanskje etter å ha brukt dem i flere uker.

I utgangspunktet må du betale returen selv, om ikke nettbutikken i sine kjøpsbetingelser oppgir noe annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer