Enklere å krympe telefonregningen

Med fast forvalg kan du fra i juni i år slippe å taste 15-ett-eller-annet for å få lavere telefonregning.

Publisert

Du kan ringe med andre operatører enn Telenor for å spare litt på telefonregningen din nå også. Gjennom å melde deg inn hos Telia og/eller Tele2 kan du spare store summer på telefonregningen dersom du ringer en del. Prøver du DinSides telefonkalkulator vil du kunne se hvilken operatør som er billigst til det nummeret du taster inn. Men det er ikke til å komme forbi at det kan være vanskelig å huske prefikset før du ringer. Og det taper både du og operatørene på.

Et fast forvalg fra juni

Men nå har Post- og Teletilsynet (NPT) vedtatt at du innen 1. juni i år skal få tilbud om å slippe dette. Ved å melde fra til den tilbyderen du ønsker å ha som forvalg, skal du innen fem dager få muligheten til å ringe dit du vil med det selskapet du har valgt uten først å slå et 15xx prefiks. Dette er første fase av systemet med fast forvalg. I følge vedtaket fra NPT skal du i sommer kunne velge mellom følgende:

1: Alle innenlands oppringninger til faste og mobile nummer som starter med 2, 3, 5, 6, 7 og 9, samt alle telefoner til utlandet (starter med 00).2: Alle innenlands oppringninger til faste nummer utenfor eget hjemfylke, innenlands til mobil, samt til utlandet.3: Alle innenlands oppringninger til mobil samt til utlandet.4: Alle oppringninger til utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer