Enklere å rapportere bensinpriser

De to siste årene har vi tilbudt dem som vil hjelpe oss å følge bensinprisene en egen rapportside på internett. Nå kan du opprette en slik side selv i løpet av ett minutt!

Publisert

Kort etter at DinSide ble lansert i april 1998, ba vi folk rapportere bensinprisene for stasjoner de passerte på veien eller kunne se fra vinduet.

Underveis

Til å begynne la vi inn prisene selv - manuelt. Dette resulterte i en tabell som vi la ut på internett. Men dette ble snart for mye arbeid, og 10. mai 1999 lanserte vi bensinprisdesken.

Her ga vi hver enkelt rapportør en egen side bare de hadde brukernavn og passord til, og der det var innfyllingsruter for bensinprisene til de stasjonene de oppga at de ville rapportere fra.

Prisene ble løpende publisert automatisk på våre bensinprissider.

Rapportering ved sms

En måned senere lanserte vi også rapportering ved hjelp av sms-meldinger fra mobiltelefon, en av de første tjenestene i verden hvor data ble fanget via sms og automatisk publisert på internett.

Dette systemet har fungert svært godt, men det er stadig ganske mye arbeid å opprette nye rapportsider. På samme måte som i andre internettselskaper ble bemanningen i DinSide redusert i løpet av våren. Noen rapportører har måttet vente flere dager på at deres rapportsider ble opprettet, og det har naturlig nok fratatt dem mye motivasjon.

Selvbetjening

Vi har derfor nå gått et skritt videre og laget en selvbetjeningsløsning. Du velger brukernavn og passord, oppgir din epostadresse og krysser av for de stasjonene du vil rapportere fra. Etter å ha klikket på knappen, kommer du så direkte til din nye rapportside. Samtidig sender vi deg en melding hvor vi minner deg om adressen der du finner igjen siden din, samt brukenavnet og passordet du valgte.

Det ligger også alltid en lenke til innloggingen for bensinpriser nederst på siden der vi har vår daglige bensinkommentar.

Enklere med SMS

Du kan stadig melde inn bensinpriser via sms, og denne tjenesten er nå forenklet. Tidligere måtte du selv identifisere deg med en tobokstavskode. Siden meldingene nå går direkte til Sol/DinSides nummer 2085, kan vi identifisere deg ved telefonnummeret. Vi klarer ikke å komme rundt at du selv må betale 70-100 øre pr. sms-melding (det er telefonselskapet, ikke vi som tar disse pengene). For å dempe kostnadene for deg som vil rapportere via sms har vi derfor nå laget en løsning der du kan rapportere flere stasjoner i én melding. Det burde være plass til 16-19 stasjoner i en melding.

Hvordan du konkret går frem, forklares for øvrig både på din rapportside og i den velkomstmeldingen du mottar.

Premier

Bensinprisinnsamlingen er en dugnad som vi drømmer om etterhvert skal omfatte daglige rapporter fra alle Norges bensinstasjoner. Det skal være over 1.200 stasjoner, og vi har aldri klart å rapportere mer enn 200 på én og samme dag.

Vi har ingen inntekter fra bensinpriser i dag. Ingen annonsører har ønsket å sponse tjenesten. Men vi kommer etter hvert til å gjøre bensinprisene tilgjengelige pr. tekstmelding over sms, og denne tjenesten vil vi ta betalt for.

Vi har likevel ingen håp om at tjenesten på lang tid isolert sett skal kunne tjene inn de relativt store ressurser som er lagt ned i utviklingen av den. Den inngår i det alminnelige tilbudet til DinSide. Vi har derfor heller ingen muligheter til å betale rapportørene våre. I stedet arrangerer vi fire ganger i året en trekning av premier. Vanligvis har vi loddet ut premier til en verdi av 5.000 – 10.000 kroner hver gang. Den vanligste premien har vært en CD etter eget valg, men vi har også gitt bort enkelt bilutstyr.

Vi registrerer hvor mange ganger hver rapportør sender en prisrapport. Hver rapport tjener som ett ”lodd” i trekningen, slik at de som rapporterer mange stasjoner ofte har større vinnersjanser enn de som rapporterer få stasjoner sjelden.

Ingen forpliktelser

Du har selvfølgelig ingen forpliktelser når du oppretter en rapportside hos DinSide. Du rapporterer akkurat så ofte du har lyst til, og fra så mange stasjoner som du vil.

24 timer

Rapporterte priser blir liggende på våre sider i 24 timer etter observasjonstidspunktet. Du har anledning til å tilbakedatere rapporten din med inntil fire timer, slik at tiden for observasjonen blir riktig selv om du først får meldt den inn en stund etterpå.

Alle priser som rapporteres etter klokken 7.00 fredag morgen blir liggende til klokken 7.00 mandag morgen. Da strykes på nytt alle rapporter eldre enn 24 timer. Dette skyldes både at de fleste rapportørene til DinSide noterer seg priser mens de kjører bil til jobben, slik at det er få rapporter i helgene. Det er også færre prisendringer i helgene, da prisene i dag er sentralstyrt fra kjedekontorene, som er ubemannet i helgene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer