Enklere å søke jobb

- Dette er akkurat som jeg så for meg at det burde være, så tusen takk.

GLADE FOR NY CV-STANDARD:  Haakon Meland Eriksen og fornyingsminister Rigmor Aasrud er veldig glade for den nye CV-standarden. Foto: Per Ervland
GLADE FOR NY CV-STANDARD: Haakon Meland Eriksen og fornyingsminister Rigmor Aasrud er veldig glade for den nye CV-standarden. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette sier Haakon Meland Eriksen til fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud og arbeidsgruppen bak den nye CV-standarden, Portable CV.

Portable CV ble lansert i dag, onsdag, og skal gjøre det lettere for deg som skal søke jobb. Der du tidligere har måttet fylle inn de samme opplysningene om og om igjen i stadig nye CV-portaler, kan du nå importere og eksportere data mellom de ulike CV-portalene.

Den nye standarden kommer etter initiativ fra fornyingsminister Rigmor Aasrud.

– Dette er veldig bra, vi skal virkelig glede oss over dette, sier Aasrud under en pressekonferanse onsdag 22. juni.

LES OGSÅ >>> Slik ser CV-en ut i 2011

Bakgrunn

Haakon Meland Eriksen er en av dem som var tidlig på banen med å lansere tanken om en felles CV-standard. Dette var på bakgrunn av hans egne erfaringer med stadig CV-skriving som jobbsøker. Han lanserte ideen i konkurransen "Et smartere Norge" arrangert av Dagens IT.

På bakgrunn av dette, og en kronikk av jobbsøker Morten Sæthre i Aftenposten 18. mars i fjor, inviterte fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud sentrale leverandører av rekrutteringsportaler på nett til et møte. De ble utfordret til å utvikle en felles CV-standard for å lette jobbsøkernes hverdag, og det er løsningen på dette som nå er lansert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer