- Enklere å stoppe salg av farlige produkter

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap tror nye EU-regler vil resultere i færre farlige produkter solgt på nett. EUs egen forbrukerorgansiasjon etterspør derimot flere og strengere regler.

FARLIGE PRODUKTER: Det kan komme strengere regler for å stoppe farlige produkter som selges til europeere på nett. Foto: Berit B. Njarga
FARLIGE PRODUKTER: Det kan komme strengere regler for å stoppe farlige produkter som selges til europeere på nett. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

I februar slo seks europeiske forbrukerorganisasjoner fast at to av tre produkter som selges fra utenlandske nettsider, har sikkerhetsfeil.

Den europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC har i ettertid reagert på de problematiske resultatene av disse testene, og etterlyser konsekvenser for nettstedene som selger de farlige produktene.

- Det er på tide at EU gjør markedsplasser på nettet ansvarlige for farlige produkter som selges på nettstedene sine, og at myndighetene setter dem under strengere gransking, sier generaldirektør for BEUC, Monique Goyens.

Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) sier til Dinside at EU-kommisjonen har et omfattende arbeid for å forbedre sikkerheten ved produkter som omsettes på nett, og mener disse vil utgjøre en forskjell.

Bedre overvåking av produkter

Dinside har spurt BEUC hva EU gjør for å hindre nettsteder i å selge farlige produkter til europeiske forbrukere.

Kommunikasjonsrådgiver Laurens Rutten sier til Dinside at selv om EU står for lovgivningen når det gjelder produktsikkerhet, utføres selve markedsovervåkningen av nasjonale myndigheter i EUs medlemsland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.