Enklere å velge forsikringer

Et nytt verktøy er endelig på plass.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbyr forsikringsselskapet ditt nok av det som er viktigst for deg? I dag lanserer Finansportalen.no et etterlengtet verktøy som skal gjøre det enklere å sammenligne forsikringer.

I samarbeid med forsikringsselskapene og Finansnæringens Hovedorganisasjon – FNH - har Finansportalen gjort det enklere å sammenligne reiseforsikring, bilforsikring, innboforsikring og villaforsikring.

- Dette er et tiltak fra næringen som er en oppfølging av en felles forbrukerundersøkelse som FNH og Forbrukerrådet samarbeidet om. Tiltaket er rettet mot et av de tydeligste funnene i undersøkelsen om at folk synes det er vanskelig å sammenlikne forsikringsproduktene, sier administrerende direktør Arne Skauge i FNH.

Hvor stor rabatt får du? Spar tusener på forsikring

Egen norm

Å sammenligne forsikringer er en vanskelig oppgave, selv for Finansportalen. Derfor har Finansportalen definert det de kaller normvilkår. Disse vilkårene beskriver et akseptabelt trygghetsnivå, det vil si at det er en forsikring som dekker det vesentligste for de fleste.

- Denne måten å sammenlikne kvaliteten i skadeforsikringene på, er et nødvendig første skritt mot priskalkulatorer på dette området, sier redaktør og daglig leder Elisabeth Realfsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer