Enklere å velge forsikringer

Et nytt verktøy er endelig på plass.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbyr forsikringsselskapet ditt nok av det som er viktigst for deg? I dag lanserer Finansportalen.no et etterlengtet verktøy som skal gjøre det enklere å sammenligne forsikringer.

I samarbeid med forsikringsselskapene og Finansnæringens Hovedorganisasjon – FNH - har Finansportalen gjort det enklere å sammenligne reiseforsikring, bilforsikring, innboforsikring og villaforsikring.

- Dette er et tiltak fra næringen som er en oppfølging av en felles forbrukerundersøkelse som FNH og Forbrukerrådet samarbeidet om. Tiltaket er rettet mot et av de tydeligste funnene i undersøkelsen om at folk synes det er vanskelig å sammenlikne forsikringsproduktene, sier administrerende direktør Arne Skauge i FNH.

Finansportalen.no

 • Norges offisielle veiviser til bank, sparing og forsikring
 • Organisert som en avdeling under Forbrukerrådet
 • Lanserer nå tjenesten Bytt bank, som skal gjøre det enklere for deg som forbruker

 • Hvor stor rabatt får du?
  Spar tusener på forsikring

  Egen norm

  Å sammenligne forsikringer er en vanskelig oppgave, selv for Finansportalen. Derfor har Finansportalen definert det de kaller normvilkår. Disse vilkårene beskriver et akseptabelt trygghetsnivå, det vil si at det er en forsikring som dekker det vesentligste for de fleste.

  - Denne måten å sammenlikne kvaliteten i skadeforsikringene på, er et nødvendig første skritt mot priskalkulatorer på dette området, sier redaktør og daglig leder Elisabeth Realfsen.

  I oversikten hos Finansportalen kan du se hvilke avvik forsikringsselskapene har fra normvilkårene.

  Forsikringsselskapene bruker hemmelige koder

  Store prisforskjeller

  DinSide mener tjenesten gir en god oversikt over hva de forskjellige forsikringene inneholder. Så blir det opp til deg som forbruker å vurdere hva du betaler for og hvor mye du er villig til å betale for enkelte tilleggstjenester fra forsikringsselskapet.

  Enklere å velge forsikringer


  Ser vi på oversikten over reiseforsikring for familier, kommer Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidig desidert best ut i pris, med 220 kroner per år. Symbolene viser at forsikringen dekker det som Finansportalen har definert som normvilkår - med unntak av avbestillingsforsikring, der denne Jernbanepersonalets dekker mindre enn normvilkårene. Klikker du på symbolet som indikerer dette, får du opplyst at avbestillingsforsikring må kjøpes separat, og at det koster 130 kroner.

  Den dyreste reiseforsikringen for familier på Finansportalens liste er Enter Forsikrings og Trygg Vestas forsikring Reise Ekstra familie til 1.597 kroner per år. Men symbolene avslører at denne forsikringen dekker mye mer enn normvilkårene på de fleste områder. Du må selv gjøre vurderingen av hva du trenger og hva du vil betale for.

  Det er disse forsikringene du nå kan sammenligne på Finansportalen.no
  Det er disse forsikringene du nå kan sammenligne på Finansportalen.no Vis mer

  Trenger du egentlig denne forsikringen?


  Finn alt på et sted

  Det beste med den nye tjenesten fra Finansportalen er antakelig at du kan sammenligne forsikringsvilkårene på et og samme sted. Du slipper å oppsøke hvert eneste forsikringsselskap for å orientere deg om hva forsikringen faktisk dekker. Etter hva DinSide erfarer er forsikringsselskapene flinke til å reklamere med priser, men mer tilbakeholdne når det kommer til hva du faktisk betaler for. Nå kan du enkelt sammenligne vilkårene hos de forskjellige selskapene.

  Selskapenes vilkår er beskrevet i lange dokumenter med tungt språk, og med ulik oppbygning fra selskap til selskap. Å skille ut det viktigste som en forsikring kan dekke, fra det som er mindre viktig, er en oppgave de færreste vil ha overskudd til å gjøre i en travel hverdag, skriver Finansportalen i sin pressemelding.

  Finansminister Kristin Halvorsen sier i en pressemelding at hun håper tjenesten vil stimulere til økt flytting blant forsikringskunder og bedre konkurranse mellom selskapene, noe som er viktig, selv om nordmenn bytter forsikringsselskap oftere enn de bytter bank.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer