Enklere å velge sykehus

Nå kan du med noen tastetrykk eller en telefon kvalitetskontrollere alle landets sykehus før velger hvor du vil bli behandlet.

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til kvaliteten på sykehuset kan du også sjekke ventetiden ved landets sykehus på .

Fra i dag av vil informasjon om ni ulike kvalitetsmål ved sykehusene offentliggjøres fortløpende.

- Med dette blir pasientens rett til fritt valg av sykehus, mer reell, sier helseminister Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

- Kvalitetsmålene vil bidra til at pasientene kan gjøre mer kvalifiserte valg av sykehus. Samtidig vil de også være et bidrag i arbeidet med kvalitetsutviklingen i den enkelte institusjon, og de gir viktig styringsinformasjon til ledelsen ved sykehusene og i de regionale helseforetakene, sier Høybråten.

Nettstedet inneholder fra før av informasjon om ventetider for om lag 90 behandlingstyper ved norske sykehus.

De ni kvalitetsmålene som lanseres i dag er fire indikatorer om pasienttilfredshet (pasientenes vurdering av standard, pasienterfaringer med personalet, pasientenes vurdering av organisering, pasientenes vurdering av informasjon), liggetid før operasjon for lårhalsbrudd, epikrisetid (det vil si tid før fastlegen får brev med informasjon om pasientens opphold i sykehus), antall korridorpasienter, sykehusinfeksjoner og tvungen innskriving i psykiatrisk institusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer