Skattemeldingen 2021

Enklere for 350 000 nordmenn

– Vil kunne gi økt sjelefred for mange.

NY ORDNING: Den nye skattemeldingen vil gjøre det lettere for 350.000 nordmenn. Foto: Martin Gramnæs
NY ORDNING: Den nye skattemeldingen vil gjøre det lettere for 350.000 nordmenn. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til DinSide.

Fra og med i år skal det nemlig bli vesentlig enklere for personer med enkeltpersonforetak å levere skattemelding. For tradisjonelt sett har innehavere av slike foretak måttet forholde seg til et omfattende skjemavelde.

– Det er det nok mange som kjenner på. Og noe jeg også har kjent på selv, som selvstendig næringsdrivende, sier finansministeren.

Skjemavelde

En skattemelding for selvstendig næringsdrivende har inntil nå bestått av opp mot 60 skjemaer, med opptil 7000 felt, men allerede fra i år skal dette være historie.

Meldingen som rulles ut i disse dager, er kraftig forenklet og gir en bedre oversikt for den enkelte. Ikke ulik den for lønnsmottakere og pensjonister.

Per i dag er det om lag 350 000 enkeltpersonforetak her til lands.

Opplysningene som tidligere hørte hjemme i mange forskjellige vedleggsskjemaer og næringsoppgaver samles nå i én næringsspesifikasjon. Denne blir en integrert del av skattemeldingen. I næringsspesifikasjonen er disse opplysningene også samlet i temaer. Data som naturlig hører sammen, er samlet. Skatteetaten tar utgangspunkt i regnskapsoppstillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer