Enklere med kontantkort på ferie

Det blir stadig enklere å bruke mobilen på ferie. Hos flere selskaper kan du bare sette et kontantkort i telefonen og ringe av hjertens lyst.

Publisert
Sist oppdatert


Betingelsen er at teleselskapet har en såkalt roaming-avtale med et selskap i landet du reiser til.

Enkelt

I dag har Telenor avtale med operatører i langt flere land enn for eksempel NetCom.

Men med NetComs kontantkort er det enklere å ringe kontant.

- Det holder at du har penger på kortet. Da er det bare å ringe i vei. Vi inngår stadig avtaler med nye operatører i nye land. Lista blir stadig lengre, sier Guri Wormdahl, informasjonssjef i NetCom.

500 kroner

Med Telenors kontantkort må du registrere deg på Telenors nettsider 24 timer før utreise. Grunnen er at Telenor vil unngå misbruk.

Enklere med kontantkort på ferie


I tillegg må du ha minst 500 kroner på kortet før du kan ringe. Vil du ringe for 500 kroner i utlandet, må du fylle opp kortet slik at saldoen er 1.000 kroner. Dette slipper du som NetCom-abonnent.

- Det skyldes at det kan gå måneder før vi får oppgjøret fra utenlandske teleselskaper. Siden vi i mellomtiden legger ut for kundens mobilbruk, vil vi ha disse kronene på kortet som en sikkerhet, sier Esben Tuman Johnsen, assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil.

Herligheten er dog ikke gratis. Ringeprisene er høye, og kontantkortene går kjapt tomme hvis du er en skravlebøtte.

Ikke billlig

Å ringe med kontantkort utenlands er enda dyrere enn å ringe med abonnement i utlandet. Regn med et påslag på to - tre kroner på toppen av de vanlige mobilprisene i utlandet.

- Blir kontantkortet tomt mens du er utenlands, kan du lade det via MobilHandel fra utlandet, sier Tuman Johnsen.

Husk å slå av mobilen når du ikke skal ringe ut fra den. Blir du ringt opp utenlands, må du selv betale for den delen av samtalen som går utenfor Norges grenser.

Dessuten: Går en samtale over til personsvar mens mobilen er på, må du betale for det. Er mobilen av, er personsvar-tjenesten gratis.

Se i hvilke land du kan ringe kontant og fallgruvene du bør unngå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer