Varmepumpe

Enorm etterspørsel

Coop opplever en dobling i salget av varmepumper, men nordmenn er også på utkikk etter andre varmekilder.

HUSK DETTE: Dersom du ikke regelmessig renses filterne på varmepumpa, kan strømregninga bli mye dyrere enn først tenkt. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens høye strømpriser ser så langt ut til å fortsette utover vinteren, og ukentlig skrives det om nye prisrekorder. Nå har også kulda bredt seg over landet, og høye strømpriser og minusgrader er ikke en kombinasjon lommeboka setter pris på.

Økte strømpriser har fått norske forbrukere til å finne rimeligere alternativer for å holde det varmt i hjemme. Samtidig som vedsalget øker stort, søker kundene etter både gassovner og varmepumper.

– Vinterens salgsvinner

Coop melder om tomme lagre av ved og mer effektive panelovner, samt varmepumper som det er høy etterspørsel etter.

Den siste måneden har salget av varmepumper økt med 100 prosent hos Obs Bygg, avslører selskapet.

– Det er ingen tvil om at galopperende strømpriser har satt sitt preg på kundenes handlemønster denne vinteren. Det startet allerede i høst med ekstra høyt salg av ved og tidvis tomme lager. Samtidig har vi vært gode til å bestille inn stadig nye leveranser, så det er ingen grunn til å fortsette hamstringen, forteller Espen Braaten, kjededirektør i Obs Bygg, i en pressemelding.

Han utroper varmepumpa til vinterens salgsvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer