Enorm forskjell

Ett grep kutter prisen betraktelig på denne hos Apotek1.

LØNNER SEG: Du bør bestille denne på nett hos Apotek1. Foto: Martin Gramnæs
LØNNER SEG: Du bør bestille denne på nett hos Apotek1. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er NRK som har sjekket priser på en rekke varer hos Apotek 1. Der går det fram at det ofte kan være store forskjeller på om man handler fysisk i apotek eller om man handler på nettet.

Går du for sistnevnte kan du også plukke opp varen i apotek en time senere, står det på apotekets nettsider.

Under halv pris

En pakke Ibux med 20 stk 400 milligram tabletter utmerker seg i testen.

DinSide har også sjekket denne fredag, og om du kjøper den på apoteket koster den per nå 104,90, men handler du den på nett, og eventuelt henter den i apoteket en time senere, slipper du unna med 49 kroner.

UNDER HALV PRIS: Du bør bestille denne på nettet framfor å kjøpe i fysisk apotek. Foto: Skjermdump/Martin Gramnæs
UNDER HALV PRIS: Du bør bestille denne på nettet framfor å kjøpe i fysisk apotek. Foto: Skjermdump/Martin Gramnæs Vis mer

Pressesjef i Apotek1 Gruppen, Silje Ensrud, forklarer prisforskjellen med at de i nettapoteket har satt ned prisen på 30 prosent av sine reseptfrie varer for å møte konkurransen i nettmarkedet.

Hun peker overfor DinSide på at det er helt vanlig at man kan få varer billigere ved å handle dem på nett i andre bransjer, som for eksempel bokhandlere, møbelbutikker og elektrobutikker.

- Og da vil det jo komme fraktkostnader i tillegg.

- Hva tenker kundene om dette? Det er jo ganske stor forskjell?

- Vi opplever at en del kunder er vant med å bestille på nett, og at de skjønner at det kan skille mellom de to kanalene ettersom mange kjenner til dette fra andre bransjer. Om noen først har sjekket på nettet og går i apoteket og forventer samme pris, går vi i dialog med dem. Vi opplever at mange viser forståelse, sier hun.

- Og dersom man ikke foretrekker å handle på nett, men i stedet ønsker å besøke apoteket fysisk, har vi veldig gode apotekpriser sammenlignet med andre apotekkjeder, sier hun.

Like priser

Konkurrentene Boots og Vitusapotek har stort sett lik pris på nett og i butikk, ifølge statskanalen.

For ordens skyld kan det nevnes at Boots og Vitusapotek opererer med priser på henholdsvis 104 og 112 kroner for den samme Ibux-pakken på sine nettsider.

DinSide sjekket for øvrig prisene på en rekke apotekvarer i Sverige før jul. Den viste at det er en hel del å spare om du tar turen innom apoteket på svensketuren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer