Smarte varmtvannsberedere

- Enorm pågang

Enova har delt ut tilskudd for nærmere 3 millioner så langt i år.

OSO CHARGE: Norske Oso selger smarte varmtvannsberedere. Foto: Oso
OSO CHARGE: Norske Oso selger smarte varmtvannsberedere. Foto: Oso Vis mer
Publisert

Etter at strømprisene i fjor høst skjøt i været, og de har forholdt seg høye, har mange nordmenn gjort strømsparetiltak i hjemmet.

Og noen tips og løsninger er bedre enn andre. Du bør for eksempel ikke skru av kjøleskapet for å spare strøm - det ødelegger maten og her er det uansett ikke mange kronene å hente - og det lønner seg heller ikke å skru av varmtvannsberederen ettersom det kan øke risikoen for legionella i vannet.

En smart varmtvannsbereder derimot kan justere effekten utover døgnet for å dekke varmtvannsbehovet til husholdningen. Fordelen er at du kan sette opp tidsinnstillinger og justere temperaturen fra en app, og sørge for at den varmer opp vannet når prisen er lavest og husholdningen ikke er avhengig av varmtvann.

De norske selskapene Høiax (Connected 200/300) og Oso (Charge) tilbyr smarte beredere i Norge.

- Enorm pågang

Til DinSide forteller Sigurd Braathen, produktsjef i Oso Energy, at pågangen på Osos smarte varmtvannsberedere så langt i år har vært helt enormt.

- Vi har dessverre ikke klart å dekke etterspørselen, noe som skyldes den globale mangelen på halvledere, sier han og legger til at de framover ser en økning på tilgangen til halvledere som gjør at de kan dekke etterspørselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer