Dagligvarepriser:

Enorm prisforskjell

Derfor koster Klorin på sprayflaske 225 prosent mer enn på vanlig flaske.

SJEKK LITERPRISEN: Klorin på sprayflaske koster 107,80 kroner per liter, klorin opå vanlig flaske koster 33,20 kroner per liter. Hva prisen for morselkerstatning gjør mellom disse to, vites ikke. Foto: Elisabeth Dalseg
SJEKK LITERPRISEN: Klorin på sprayflaske koster 107,80 kroner per liter, klorin opå vanlig flaske koster 33,20 kroner per liter. Hva prisen for morselkerstatning gjør mellom disse to, vites ikke. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at det koster litt mer å få produkter i ulike formanter. Preppet mat er dyrere enn mat som det ikke er gjort noe med. Det samme for mat på tube. Du betaler mye for emballasjen.

Sånn er det også for vaskemidler. For eksempel Klorin.

En standard flaske Klorin koster 33,20 kroner per liter på Kiwi, mens Klorin på sprayflaske koster 107,80 kroner per liter.

Dette er en forskjell på 74,6 kroner per liter, og tilsvarer en prisøkning på 225 prosent.

Anne Gjemdal, kommunikasjonsdirektør i Orkla Home & Personal Care, som produserer Klorin, henviser til Kiwi for å kommentere selve prisen.

GIFTIG: Blander du noen av disse rengjøringsmidlene kan det få uheldige konsekvenser. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Ifølge Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef i Kiwi, er det ekstra stort prispress på vanlige flasker og dermed blir det en kunstig lav pris på disse.

- I tillegg er sprayflaskene litt dyrere å produsere, og innprisene våre på sprayflaskene er høyere enn på de vanlige flaskene, sier hun til DinSide.

Samme navn, forskjellige produkter

Selv om merkenavnet er likt, og det meste med etikettens design ser likt ut, er heller ikke innholdet det samme.

- Klorin rengjøringsspray og Klorin 7,5 dl er forskjellige produkter, forklarer Gjemdal.

Klorin Rengjøringsspray inneholder blant annet også såpestoffer, stabilisatorer og parfyme, som ikke er i vanlig Klorin.

- Rengjøringssprayen er spesialdesignet til rengjøring og desinfisering, hvor såpestoffene er viktige for smussfjerning i tillegg til de desinfiserende egenskapene til produktet. Produktet kommer i sprayflaske som er et klar-til-bruk format som gjør det enklere og mer «convenient» for forbrukeren.

Mens Klorin-sprayen inneholder såpe og parfyme, er Klorin et produkt som ifølge Gjemdal skal egne seg for å løse opp tette sluk, bleking av tekstiler, bleking av ubehandlet treverk, med mer, i tillegg til rengjøring og desinfisering.

- Klorin 7,5 dl inneholder et høyere nivå av klor enn Klorin Rengjøringsspray og må doseres som anvist på baksiden av flaska.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer