Svenske og norske apotekpriser

Enorme forskjeller

Reiser du over grensa for å kjøpe apotekvarer, kan du spare en hel del.

BILLIGERE: På Strömstad köpcenter i Sverige finner du Apotekek. Foto: Celina Stamper
BILLIGERE: På Strömstad köpcenter i Sverige finner du Apotekek. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi pleier å dra på apoteket for å kjøpe magesyretabletter når vi er i Sverige, fortalte Siw-Lill Johansen og Stine Elton til DinSide, da de handlet på Maximat på Nordby shoppingsenter mandag ettermiddag.

Og det er de nok ikke alene om. Dersom du tar storhandelen over grensa, kan det også hende at du tar deg en tur innom apoteket.

Men hvor mye forskjell er det mellom svenske og norske apoteker?

Slik gjorde vi det

Vi har tatt utgangspunkt i ett svensk apotek og sammenliknet med norske priser. Merk at vi sjekket prisene på nettbutikkene, og ikke i butikk. Prisene kan dermed variere noe og etter hvert endre seg.

Med kursen på 0,94 fra svenske til norske kroner onsdag formiddag, regnet vi ut prisforskjellen på det svenske Apoteket.se sammenliknet med Apotek1.no sine priser. Dette gir oss et øyeblikksbilde på prisene, men som i alle butikker er prisene stadig i endring. Merk at prisene er hentet ut både onsdag 30. november og torsdag 1. desember.

Selv om det stort sett er de svenske prisene som vinner over de norske, bør man også merke til at flere svenske produkter selges i større kvanta enn i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.