Svenske og norske apotekpriser

Enorme forskjeller

Reiser du over grensa for å kjøpe apotekvarer, kan du spare en hel del.

BILLIGERE: På Strömstad köpcenter i Sverige finner du Apotekek. Foto: Celina Stamper
BILLIGERE: På Strömstad köpcenter i Sverige finner du Apotekek. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi pleier å dra på apoteket for å kjøpe magesyretabletter når vi er i Sverige, fortalte Siw-Lill Johansen og Stine Elton til DinSide, da de handlet på Maximat på Nordby shoppingsenter mandag ettermiddag.

Og det er de nok ikke alene om. Dersom du tar storhandelen over grensa, kan det også hende at du tar deg en tur innom apoteket.

Men hvor mye forskjell er det mellom svenske og norske apoteker?

Slik gjorde vi det

Vi har tatt utgangspunkt i ett svensk apotek og sammenliknet med norske priser. Merk at vi sjekket prisene på nettbutikkene, og ikke i butikk. Prisene kan dermed variere noe og etter hvert endre seg.

APOTEKET: På Strömstad köpcenter har mye av det samme som finnes i Norge. Foto: Celina Stamper
APOTEKET: På Strömstad köpcenter har mye av det samme som finnes i Norge. Foto: Celina Stamper Vis mer

Med kursen på 0,94 fra svenske til norske kroner onsdag formiddag, regnet vi ut prisforskjellen på det svenske Apoteket.se sammenliknet med Apotek1.no sine priser. Dette gir oss et øyeblikksbilde på prisene, men som i alle butikker er prisene stadig i endring. Merk at prisene er hentet ut både onsdag 30. november og torsdag 1. desember.

Selv om det stort sett er de svenske prisene som vinner over de norske, bør man også merke til at flere svenske produkter selges i større kvanta enn i Norge.

Prisforskjellene

Det er kremen Canoderm som har størst prisforskjell med hele 140,40 kroner i 500 ml, etterfulgt av Ovesterin Vagitorier med 135,41 kroner.

Sistnevnte er likevel regnet om fra 15 til 30 piller, derfor kan du også se på det som at det lønner seg å kjøpe i større kvanta.

Flere av de norske prisene er også på salg under denne perioden, og derfor kan de ordinære prisene vike enda mer fra nabolandet.

Produkter som koster tilnærmet det samme uten å ta tilbudene i betraktning er Clearblue digital 2-pk. bare 1,69 kroner billigere i Sverige. Det samme gjelder Carmex leppepomade i krukke som er 0,82 kroner billigere i Norge.

Et tips har vi uansett: Vet du hva du skal kjøpe, kan det være lurt å sjekke nettsidene til det svenske apoteket du besøker og selv se hva som lønner seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer