Disse landene har rådyr roaming i Europa

Enorme prisforskjeller i Europas roaming-feller

Pass på å lese SMS-en operatøren sender deg – nøye.

STORE FORSKJELLER: Midt i Europa tar norske operatører vidt forskjellige priser for roaming. Disse landene er ikke med i operatørenes frie roaming, og prisene de tar kan være svært høye. Grafikk: Ole Petter Baugerød Stokke / Shutterstock / NTB Scanpix
STORE FORSKJELLER: Midt i Europa tar norske operatører vidt forskjellige priser for roaming. Disse landene er ikke med i operatørenes frie roaming, og prisene de tar kan være svært høye. Grafikk: Ole Petter Baugerød Stokke / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside skrev nylig om nordmannen som skulle sjekke om han hadde mobildata i Monaco. Det hadde han, og bare å åpne forsida til én nettavis kosta han flere hundre kroner.

Han hadde nemlig ikke lest gjennom meldingen Ice.net sendte han, om at det kosta 125 kroner per megabyte i landet.

Monaco er langt fra alene om å være en slik roaming-felle, midt i Europa.

Ice.net er heller langt fra alene om å ta heftige priser i dem. Og prisforskjellene er enorme.

Sjekk prisene

Her er noen av landene i Europa som ikke inngår i fri roaming, og prisene noen utvalgte operatører tar per megabyte i dem:

Merk at flere operatører har makspriser i mange av landene, som gir kundene lavere priser om de bruker så og så mange megabyte. Prisene i tabellen er de som tas for de aller første megabytene roaming. Noen av de minste landene er det dessverre vanskelig å finne priser på, og der vi ikke fant noen pris har vi satt inn et spørsmålstegn.

Store prisforskjeller

Telenor er sjeldent billigst. På pristester faller de alltid bak lavprisselskapene, og Dinside skrev nylig om Telenors høye priser for dem som går over datakvota.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer