Matpriser

Enormt hopp

Jan Bøhler stusser over prisøkning på 50 prosent på cherrytomater hos Kiwi, som har «lovet å låse prisene».

SJEKKET PRISEN: Denne prisen har økt med nesten 50 prosent på kort tid, en tid der Kiwi reklamerer hardt for at de har låst prisene. Det får Senterparti-politiker Jan Bøhler til å reagere. Foto: Jan Bøhler
SJEKKET PRISEN: Denne prisen har økt med nesten 50 prosent på kort tid, en tid der Kiwi reklamerer hardt for at de har låst prisene. Det får Senterparti-politiker Jan Bøhler til å reagere. Foto: Jan Bøhler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En krone her og en krone der. Kampanjene og priskuttene har vært mange i kjølvannet av prisøkningen første februar, og lavpriskjeden Kiwi har gått i front med sitt løfte om prislås på mer enn 240 varer til 1. mai 2023.

Da er det klart at noe må bli dyrere, og en av de varene som har gjort et plutselig hopp er cherrytomater fra First Price.

- Disse First Price-tomatene hos Kiwi kostet kr 14,90 for kort tid siden, slik de har gjort i lang tid. Men sist jeg skulle kjøpe dem var prisen økt med 10 kr til kr 24,90. Det er ikke akkurat billig «First Price» for 250 g tomater. Jeg tror verken det skyldes Ukraina-krigen eller strømprisene, som tross alt er lavere enn før nyttår, skriver Jan Bøhler på Facebook.

Det stemmer. Værforholdene i Sør-Europa og Nord-Afrika har ført til råvaremangel og en voldsom prisøkning på enkelte varer i norske butikker, som paprika og tomater.

Innkjøp og prising av frukt og grønt er i tillegg litt annerledes enn for de fleste andre varegrupper, forteller Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi.

- I varegruppen frukt og grønt får vi nye innkjøpspriser hver eneste uke, og derfor kan disse produktene svinge noe mer i pris enn andre varegrupper, avhengig av tilbud og etterspørsel på verdensmarkedet. I tillegg påvirkes prisene av både sesong, vær og avlinger, sier Helgesen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer