Er alle fradragene kommet med i selvangivelsen?

Sjekk om du har mer skatt til gode.

DOBBELTSJEKK: Pass på å få med deg alle fradrag og sjekk at oppførte tall stemmer. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA
DOBBELTSJEKK: Pass på å få med deg alle fradrag og sjekk at oppførte tall stemmer. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss venter i spenning på selvangivelsen. Torsdag morgen var det endelig mulig å sjekke tallene, selv om enkelte opplevde litt problemer med å få logget inn i morgentimene, skriver Dagbladet. Dinside opplever ingen innloggingsproblemer i skrivende stund.

Når den største gleden, eller verste skuffelsen over baksmell har lagt seg, bør du også dobbeltsjekke at tallene stemmer, og at dine fradrag er kommet med.

Fortsatt ikke sjekket selvangivelsen? Du kan gjøre det på mobilen

Her finner du fradrag du mangler

I fradragsveilederen krysser du av det som er relevant for deg, og får opp mulige fradrag. Foto: ILLUSTRASJON
I fradragsveilederen krysser du av det som er relevant for deg, og får opp mulige fradrag. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer


Den enkleste måten å sjekke om man har fått med relevante fradrag for de som syns selvangivelsen er lite givende å sjekke, er å bruke Skatteetatens fradragsveileder.

Her huker du enkelt og greit av for punktene som er relevant for deg, og får opplyst om hvilke fradrag som kan være relevante.

Eksempelvis blir du spurt om du er medlem i en fagforening, har barn under 12 år og om du har store sykdomsutgifter.

Disse punktene kan kvalifisere for foreldrefradrag, fagforeningsfradrag og fradrag for store sykdomsutgifter, som etter mye frem og tilbake er videreført for 2014.

Er tallene riktige

I tillegg til å sjekke om alle relevante fradrag er kommet med, bør du også dobbeltsjekke at tallene som står oppført, faktisk stemmer.

Skatteetaten anbefaler deg blant annet å sjekke at det du har fått i lønn og hvor mye du har betalt i skatt er riktig. Dette sjekker du ved å sammenligne summene i årsoppgaven eller lønns- og trekkoppgaven du får fra arbeidsgiveren din, med tallene i selvangivelsen.

Er du ufør eller pensjonist, bør du dobbeltsjekke disse postene mot oversikten du har fått fra NAV eller andre du eventuelt mottar pensjon eller trygd fra.

Sjekk og at gjeld og formue som er oppgitt stemmer.

Det kan også være at enkelte opplysninger mangler i selvangivelsen, for eksempel om du har kjøpt eiendom eller bil.

Les også: Fem økonomitips alle bør kunne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer