Er årsavgiften betalt på bilen du vurderer å kjøpe?

Det bør du sjekke før du signerer kjøpskontrakten.

BETALT? Selv om selgeren av bruktbilen hevder at årsavgiften er betalt, er ikke dette alltid tilfellet. Om det er gjort kan du sjekke selv på Tollvesenets nettsider. Foto: ILLUSTRASJON
BETALT? Selv om selgeren av bruktbilen hevder at årsavgiften er betalt, er ikke dette alltid tilfellet. Om det er gjort kan du sjekke selv på Tollvesenets nettsider. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe bruktbil, og forrige eier annonserer med at årsavgiften er betalt? Dessverre er det ikke alltid slik at den informasjonen stemmer.

Vil du være på den sikre siden, bør du sjekke dette selv før du signerer kjøpekontrakten.

Se også hvordan regjeringen ønsker å erstatte årsavgiften med en trafikkforsikring.

Ikke tilfelle at årsavgiften er betalt?

20. mars var det frist for å betale årets årsavgift, med påfølgende frist for de som var sent ute 6. mai, ifølge Tollvesenet.

Altså skal årsavgiften nå være betalt, om du er på utkikk etter bruktbil, og selgeren lokker med at årsavgiften er betalt. Men det er ikke alltid tilfelle:

Blant Forbrukertvistutvalgets (FTUs) vedtak, finner vi en rekke eksempler på klager fra bruktbilkjøpere, hvor selgeren har hevdet at årsavgiften er betalt i forkant av kjøpet. Etter at salget er gjort, viser det seg at dette ikke er tilfelle.

Sjekker du dette før kjøpet av bruktbilen, slipper du å bruke tid på å klage inn selgeren av bilen til FTU - selv om det er verdt å merke seg at de normalt slår fast at selgeren av bilen må dekke den ubetalte årsavgiften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer