Er barna dine bortskjemte?

Kjenner du igjen disse 10 tegnene er det på tide å ta grep.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du problemer med å nekte den lille gullungen din noe? Barn er ikke født bortskjemte, men noen av dem blir det etter hvert som de vokser til. Og som regel er det de voksnes feil.

Les også: Sinte foreldre skjemmes

Shmuley Boteach er en anerkjent familierådgiver i USA. Han er rabbi, har gitt ut over 20 bøker om familie- og samlivsproblematikk og er profilert både gjennom aviser, tv og radio, blant annet Oprah Winfreys radioprogram.

Les også: Bortskjemte gutter blir vinnere

Her er Boteahs sjekkliste over tegn som indikerer at barna dine er blitt bortskjemte små bøller.

1. De gråter og skriker når de vil ha noe.2. De kaster seg på gulvet og nekter å reise seg opp.3. De lager stadig vekk scener eller de kan finne på å slå deg når du forsøker å irettesette dem.4. De ignorerer deg når du stiller dem et spørsmål.5. De er uhøflige mot andre voksne og til og med mot andre barn.6. De nekter å dele leker og godterier med andre barn.7. De vil stadig vise seg, hevde seg overfor andre barn og vil hele tiden være sentrum for oppmerksomheten.8. De vil alltid ha det alle andre har. Med en gang de får det vil de ha noe annet.9. Rommene deres er rotete og de vil aldri hjelpe til hjemme, selv om dere ber dem om det.10. De nekter å legge seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer