Er barnefedme mishandling?

Debatten raser i USA. Hva mener du?

Barn skal ikke slankes. Det er viktig at foreldre er gode rollemodeller.  Foto: Colourbox
Barn skal ikke slankes. Det er viktig at foreldre er gode rollemodeller. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jerri Gray (49) fra South Carolina i USA ble arrestert i juni og tiltalt for forsømmelse av sønnen Alexander Draper (14).

Gutten veier 252 kilo, og dette er årsaken til at moren nå skal for retten. Påtalemyndigheten mener hun har utsatt sønnen for «urimelig skaderisiko» fordi vekten hans er «alvorlig og helsetruende».

Mange unge er tunge

Visste ikke hva han spiste

Jerri Gray har forklart at hun har forsøkt å følge myndighetens retningslinjer for sunn ernæring, men at Alexander er blitt overvektig fordi hun har jobbet på kveldene og ikke har hatt anledning til å følge med på det han har spist.

Unge tror de lever sunt

Hennes forsvarer, Grant Varner, mener moren ikke kan klandres for guttens tilstand, og sier til USA Today at det også er sannsynlig at gutten har fått mat av venner på skolen, eller har kjøpt seg det han har hatt lyst til å spise selv.

Barnet blir hva du spiser

- Dreper med mat

Kritikerne er imidlertid ikke nådige. De mener moren er skyldig i barnemishandling.

- Hvis du gir barnet ditt gift, blir du stilt for retten. Men å drepe dem med mat ser ut til å være greit, sier sunnhetseksperten Ron Jones til USA Today.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer