Er den verste finansuroen over?

Bank- og forsikringsbransjen er svekket, men Kredittilsynet tror likevel på et godt første halvår totalt.

Publisert
Sist oppdatert

Den internasjonale finansuroen førte til svakere resultater for bank og forsikring i første kvartal. Men utviklingen i aksjemarkedene i andre kvartal peker i retning av bedre resultater i første halvår samlet.

Får vi resesjon i Norge?

Dette går fram av en oversikt fra Kredittilsynet. Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo sier i en kommentar at det ikke ser ut til at uroen har ført til endringer i bankenes kredittpraksis som vil få vesentlige negative virkninger for økonomien for øvrig.

Kredittilsynet oppsummerer første kvartal med å vise til at netto kurstap på verdipapirer preger resultatene i bank og forsikring. Bankenes tap er fortsatt lave, men det er en viss økning i misligholdte lån. Både livsforsikringsselskapene og skadeforsikringsselskapene hadde samlet sett negative resultater, skriver Kredittilsynet.

Ya bank-lån for 32 millioner til Inkasso

Bankene hadde samlet et resultat før skatt på 4,3 milliarder kroner. Det er 2 milliarder kroner lavere enn i første kvartal 2007.

Bankenes sterke vekst i utlån fortsatte. Sammenlignet med utgangen av første kvartal 2007 økte utlån til kunder med 12 prosent. Veksten i innskudd fra kunder var 8 prosent.

Skadeforsikringsselskapene tapte på investeringene sine i første kvartal og fikk dermed samlet et resultat på minus 280 millioner kroner. Men selve forsikringsvirksomheten gikk bra med en reduksjon i skadeerstatninger på 5 prosent samtidig som premieinntektene økte.

Aktuelt:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer