Corona og desinfisering

Er desinfisering med UVC-stråling løsningen?

Kan rense både luften og overflatene i for eksempel butikker, ifølge produsent.

DESINFISERING AV INNELUFTEN: Signify mener dette er et godt tillegg til tradisjonell rengjøring, men er det nødvendig i kampen mot coronaviruset? Foto: Signify
DESINFISERING AV INNELUFTEN: Signify mener dette er et godt tillegg til tradisjonell rengjøring, men er det nødvendig i kampen mot coronaviruset? Foto: Signify Vis mer
Publisert

Det har sjelden vært så mye fokus på hygiene og desinfeksjon som nå, av naturlige årsaker. Dette har blant annet ført til bruk av pleksiglass og håndsprit på dagligvarebutikkene, for å unngå smitte av corona når vi handler mat.

Enkelte aktører jobber dessuten med løsninger som tar det hele ett steg videre, som selskapet Signify. De tilbyr løsninger for å desinfisere både overflater og luften med UVC-belysning.

Gir lavere smitterisiko

Vi har spurt Tord Christensen, som er salgssjef for Signify i Norge, om hvordan UVC-belysning kan brukes for desinfeksjon i dagligvarebutikkene - som jo er de butikkene forbrukere må benytte seg mest av.

Han forteller til Dinside at det fins løsninger som renser luften for virus og bakterier, som gjør at smitterisikoen faller.

- Fordelen ved denne løsningen er at den kan være i bruk mens der er mennesker i butikken, siden UVC-strålingen er avskjermet fra å ramme personer, påpeker han.

Christensen sier vider at det også fins løsninger for bruk av UVC til å desinfisere overflater, og at dette kan være lurt siden ikke alle husker å bruke håndsprit eller rengjøringen ikke er grundig nok, og det er mange mennesker som berører kjøleskaphåndtak, selvbetjeningsscannere og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer