Sommerjobb 2018

Er det for seint å skaffe seg sommerjobb?

Selv om mange leter etter sommervikarer allerede i januar, er det fortsatt gode sjanser for å sikre seg sommerjobb ut mai.

HVORDAN FÅ SOMMERJOBB: Mange forbinder sommerjobb med plenklipping, men det fins en god del sommerjobber å søke på, innen forskjellige arbeidsfelt. Og det er ikke for sent å skaffe seg jobb ennå. Foto: NTB Scanpix
HVORDAN FÅ SOMMERJOBB: Mange forbinder sommerjobb med plenklipping, men det fins en god del sommerjobber å søke på, innen forskjellige arbeidsfelt. Og det er ikke for sent å skaffe seg jobb ennå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i begynnelsen av året begynte mange bedrifter å lyse ut sommerjobber til ungdom og studenter.

Men det trenger ikke å bety at løpet er kjørt for deg som ikke allerede har søkt:

– Vi har nå nesten 400 annonser om ledige sommerjobber, og over halvparten har søknadsfrist neste måned. Vi venter at det til ut i mai vil bli lagt ut flere ledige sommerstillinger på nav.no, slik vi har sett tidligere år, forteller Eugenia Vidal-Gil, seniorrådgiver i Nav, til Dinside.

Også konserndirektør Sølvi Splide Monsen i Manpower fortalte Dinside tidligere i år at det er mulig å sikre seg gode sommerjobber helt opp mot ferien fordi noen virksomheter oppdager seint at de trenger flere på jobb om sommeren.

Her er det flest sommerjobber

Hvor du bor kan også spille inn på hvor lett det er å få seg jobb i ferien. Men er det områder i landet hvor det er ekstra vanskelig å få sommerjobb?

– Det gir ikke tallene våre et godt nok svar på. Vi vet at det lyses ut flere ledige stillinger i de største fylkene enn i de minste, men der er det også flere søkere, så det betyr ikke nødvendigvis at det blir lettere å få sommerjobb, sier Vidal-Gil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer