Er det lov?

- Svaret er nei, sier rådgiver Vera Pedersen ved Toll- og avgiftsdirektoratets juridiske avdeling.

Publisert
Sist oppdatert

- Nordmenn som er bosatt i Norge har ikke anledning til å bruke utenlandske biler i Norge. Her må nemlig de norske avgiftene være betalt.

Tfcar sier at de påberoper seg forskriften om avgiftsfri innførsel og midlertidig bruk av utenlandsregistrert motorvogn i Norge. I følge dem er §5 B smutthullet du trenger.

Grov misforståelse

- Dette stemmer overhodet ikke, sier rådgiver Vera Pedersen. I følge reglene vil dette klart anses som urettmessig bruk. I realiteten står vi her overfor et rent proformaopplegg. Bestemmelsen de refererer til er i tillegg kun ment for svært kortvarige oppdrag, av typen levering, henting, og prøving. Dette er altså en grov feiltolkning av loven.

- Blir du stoppet i en slik bil, må du betale de norske avgiftene før du kan kjøre videre. Det blir i så fall snakk om etterberegning av manglende engangsavgift og moms. I tillegg har vi mulighet til å ilegge et straffegebyr, dersom vi mener at føreren av bilen har opptrådt uaktsomt, avslutter Vera Pedersen fra Toll- og avgiftsdirektoratet.

Bladet Motor har forøvrig også skrevet om denne saken. I følge Advokat Fimreite vil straffegebyret i slike tilfeller kunne gå opp til 40 prosent av det du i utgangspunktet skulle ha betalt i avgifter. Det kan altså bli dyrt å la seg friste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer