Er det slutt på rentekuttene?

Tror du på nytt kutt, gir det 4,0 i odds hos Ladbrokes.

Det kommer ikke noe rentekutt i morgen, tror de fleste sjeføkonomene.
Det kommer ikke noe rentekutt i morgen, tror de fleste sjeføkonomene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styringsrenten blir holdt uendret på rentemøtet i morgen. Det tror de fleste sjeføkonomer i banker og meglerhus som Aftenposten har vært i kontakt med. Noen tror imidlertid at Norges Banks hovedstyre vil beslutte nok et rentekutt i morgen, men ikke mer enn 0,25 prosentpoeng.

Under forrige rentemøte signaliserte sentralbanken at det ikke ville bli noe rentekutt på morgendagens rentemøte gitt at økonomien utviklet seg slik de forventet. Flere økonomer tror sentralbanken vil holde seg til planen fordi norsk økonomi har utviklet seg omtrent som Norges Bank har ventet.

Beste boliglån akkurat nå

Vet mer i morgen

I morgen legger Norges Bank frem ny pengepolitisk rapport som har prognoser for styringsrenten frem til 2012.

Eric Bruce, sjefanalytiker i Nordea, tror Norges Bank vil heve sin prognose for styringsrenten.

- Høyere oljepris og overraskende høye investeringsplaner i oljeindustrien tilsier at veksten i fremtiden kan ta seg opp, sier han til Aftenposten.

Se også: Svak krone spiser av feriepengene

Tør du vedde?

Også bookmakeren Ladbrokes tror at onsdagens rentemøte vil resultere i at renta blir stående, eller beveger seg over dagens nivå på 1,5 prosent. Dersom dette blir tilfellet, gir Ladbrokes 1,20 ganger pengene til de som tør å vedde. Oddsen for at Gjedrem fortsetter med rentekutt er satt til 4,00.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer