Er det slutt på rentekuttene?

Tror du på nytt kutt, gir det 4,0 i odds hos Ladbrokes.

Det kommer ikke noe rentekutt i morgen, tror de fleste sjeføkonomene.
Det kommer ikke noe rentekutt i morgen, tror de fleste sjeføkonomene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styringsrenten blir holdt uendret på rentemøtet i morgen. Det tror de fleste sjeføkonomer i banker og meglerhus som Aftenposten har vært i kontakt med. Noen tror imidlertid at Norges Banks hovedstyre vil beslutte nok et rentekutt i morgen, men ikke mer enn 0,25 prosentpoeng.

Under forrige rentemøte signaliserte sentralbanken at det ikke ville bli noe rentekutt på morgendagens rentemøte gitt at økonomien utviklet seg slik de forventet. Flere økonomer tror sentralbanken vil holde seg til planen fordi norsk økonomi har utviklet seg omtrent som Norges Bank har ventet.

Beste boliglån akkurat nå

Vet mer i morgen

I morgen legger Norges Bank frem ny pengepolitisk rapport som har prognoser for styringsrenten frem til 2012.

Eric Bruce, sjefanalytiker i Nordea, tror Norges Bank vil heve sin prognose for styringsrenten.

- Høyere oljepris og overraskende høye investeringsplaner i oljeindustrien tilsier at veksten i fremtiden kan ta seg opp, sier han til Aftenposten.

Se også: Svak krone spiser av feriepengene

Tør du vedde?

Også bookmakeren Ladbrokes tror at onsdagens rentemøte vil resultere i at renta blir stående, eller beveger seg over dagens nivå på 1,5 prosent. Dersom dette blir tilfellet, gir Ladbrokes 1,20 ganger pengene til de som tør å vedde. Oddsen for at Gjedrem fortsetter med rentekutt er satt til 4,00.

Det er ikke første gang du kan vedde om styringsrenta.

- Det er ikke kun sportsbegivenheter som tiltrekker seg spill, interessen er også stor rundt samfunnsrelatert markeder. Vi kommer derfor til å utvide vårt tilbud på denne typen spill i fremtiden, sier Per Scavenius i Ladbrokes Norge.

Følg rentemøtet på DinSide kl 14.00 i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer