Endre skattekort

Er det smart med høyt skattetrekk?

Du har kanskje hørt at det lønner seg å bli trukket litt mer i skatt enn du strengt tatt trenger, men det er ikke sikkert dette stemmer - i alle fall ikke nå lenger.

SKATTELISTENE: Åpne skattelister gjør at du kan se hvem som har søkt deg opp. Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

- Jeg har møtt mange med dårlig råd som har for høyt trekk. Dét er spesielt dumt, sier siviløkonom Hallgeir Kvadsheim i et innlegg på Pengeverkstedet.no.

Han mener mange heller kunne hatt nytte av ekstra penger i hverdagen - for å kjøpe mat, betale regninger og lignende - ikke å få en stor slump penger i juni som «sløses» bort i ferien.

God, gammel gullrente

Ifølge Kvadsheim er fordelen med å ha for høyt skattetrekk en myte:

Litt av misforståelsen med høyt skattetrekk kan nok skyldes den gode renta kemneren ga i gamle dager. For noen år siden var det nemlig smart sparing å ha høyt skattetrekk, siden du fikk en svært god rente på tilgodebeløpet, men nå er satsen justert kraftig ned.

Du får like godt betalt på en sparekonto med bra rente, konkluderer Kvadsheim.

Tvangssparing

Siviløkonomen påpeker at skattetrekket staten foreslår, er så høyt at du normalt får litt penger tilbake på skatten.

De «tvangssparer» rett og slett for deg.

Skattesmell på skattesmell

Du bør likevel sjekke at det er riktige opplysninger om gjeld og renter på skattekort ditt. Etter vårens rentekutt betaler mange litt for lite skatt, som følge av at rentefradraget er satt ut fra forrige års rentesatser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer