Er det verdt svensketuren?

Alkoholen er mye billigere i Sverige, men køen kan være lang.

DOBBEL GLEDE: I Sverige kan du få nesten to 3-litersbokser med Lindemans Shiraz Cabernet, for prisen av én i Norge ... Foto: Colourbox
DOBBEL GLEDE: I Sverige kan du få nesten to 3-litersbokser med Lindemans Shiraz Cabernet, for prisen av én i Norge ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du planlegger å kjøpe julespriten i Sverige, bør du velge tidspunkt med omhu - dersom du ikke er eksepsjonelt glad i køståing, da.

- Mellom 10 og 14 er det full fart hele tiden, og så er det alltid verst når fergen kommer inn klokken 13, sier Martin Englund ved Systembolaget i Oslovägen 44, Strömstad, til DinSide.

Han forteller at det er mye folk sort sett hele tiden, ved systemet i Strömstad, og at det er spesielt mye folk på lørdager.

- Lørdager er det alltid kø, da er butikken altfor liten, sier Englund.

I den travleste tiden på lørdagene (mellom 10 og 14) må du ifølge Englund regne med noe ventetid utenfor butikken før du får slippe inn. Han anslår en ventetid på mellom 10 og 15 minutter på utsiden, og så litt småkøer inne i butikken for å få handlet de varene du skal ha.

Dersom du vil slippe unna køståing, bør du planlegge turen slik at du ankommer Systemet når det er minst folk der:

- Mellom klokken 9 og 10 er det litt roligere, og så den siste halvtimen, mellom 1430 og 15, sier Englund ved Systembolaget i Strömstad til DinSide.

- Så sent som mulig på lørdagene, fra 1430 til 15 er det minst folk, sier Christer Andersson ved Systembolaget i Årjäng. Generelt sett er det ganske mye folk både fredag og lørdag. Sent på ettermiddagene i begynnelsen av uka er det minst folk, forteller en travel Andersson til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer