Purregebyr:

Er dette Norges høyeste purregebyr?

Kjører du for fort - og betaler regningen for tregt, må du betale et saftig purregebyr.

PURRING: Ikke bare koster det mye å bli tatt for å kjøre for fort - betaler du for sent, koster det deg mange hundrelapper ekstra. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PURRING: Ikke bare koster det mye å bli tatt for å kjøre for fort - betaler du for sent, koster det deg mange hundrelapper ekstra. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det lønner seg å holde seg innenfor fartsgrensa, ikke bare for å unngå et opphold i kasjotten, men også om du vil unngå å punge ut i dyre dommer, med tanke på at satsene for trafikkbøter ble justert opp fra nyttår.

Når det er sagt, er det ikke bare selve bota som er dyr: Betaler du regningen fra Statens innkrevingssentral for seint, må du dessuten punge ut med et ekstra saftig purregebyr.

Norges høyeste purregebyr?

Når du blir tatt av politiet i for eksempel fartskontroll, sender de innkrevingen av det forenklede forelegget over til Statens innkrevingssentral (SI).

Dersom du glemmer eller av andre grunner ikke får betalt innen fristen, må du ut med et purregebyr på 570 kroner, i tillegg til selve forelegget.

Venter du helt til 2.-gangs varsel, vil purregebyret komme på 1.130 kroner, ifølge kommunikasjonsavdelingen til Statens innkrevingssentral.

Dette er det høyeste purregebyret vi i Dinside-redaksjonen kjenner til.

70 kroner i purregebyr

Det er også andre purregebyrer som ligger et godt hakk over purregebyret som næringsdrivende kan benytte når de sender deg en faktura i posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer