Er dette norgeshistoriens laveste boligrente?

Sparebanken Øst tilbyr nå boliglånsrente på 1,1 prosent - som de hevder er norgeshistoriens laveste.

LAV RENTE: Sparebanken Øst senker boliglånsrenta - til det de mener er historiens laveste. Foto: Sparebanken Øst
LAV RENTE: Sparebanken Øst senker boliglånsrenta - til det de mener er historiens laveste. Foto: Sparebanken Øst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har sett tilbake helt til 1820, og mener dette blir norgeshistoriens laveste boliglånsrente, sier kundedirektør Kjartan Reve i Sparebanken Øst til Dagens Næringsliv.

1,1 prosent

Styringsrenta har som kjent blitt satt ned tidligere som følge av coronakrisen, og ved siste rentebeslutning ble den stående på stedet hvil på 0 prosent.

Dette har sakte men sikkert har ført til lavere boliglånsrenter i bankene.

Nå spisser konkurransen seg ytterligere, og fredag hevder Sparebanken Øst at deres boliglån får «norgeshistoriens laveste rente» – på henholdsvis 1,1 og 1,2 prosent. Det var DN (krever innlogging) som omtalte saken først.

Tidligere skal banken ha hatt en boliglånsrente på 1,49 prosent.

– Gjennom corona har vi i Sparebanken Øst valgt å være tilbakeholdne når det gjelder vekst. Men nå er tiden moden for å bruke den konkurransekraften vi har og utfordre storbankene, sier Reve.

Kreve rentekutt

Stor konkurranse blant bankene og lav styringsrente er defintivt gode grunner til å enten bytte bank eller å kreve rentekutt i egen bank, noe ekspertene anbefaler - og som vi også har forsøkt selv med hell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer