Er du blant de heldige?

Skatteoppgjøret skal komme i juni, eller i september måned. Hvem er det egentlig som får oppgjøret før sommerferien?

Er du blant de heldige?
Publisert

Er du blant de heldige som skal få igjen penger på skatten? I så fall er det nyttig å vite når pengene egentlig kommer. Enten du har hatt fast jobb i mange år, eller kommer rett fra skolebenken og ikke har opparbeidet deg noe særlig med feriepenger, er det alltid greit med en ekstra slant i juni måned. Ikke minst for undertegnede...

Hvem er så de heldige utvalgte?

Dagens gladnyhet er at det vil være de aller fleste av oss. Har du levert selvangivelsen din innen tidsfristen, og ikke har noen kompliserte endringer vil oppgjøret bli sendt til deg i juni. De eksakte datoene er den 18, eller den 21. juni, litt avhengig av hvilken kommune du bor i.

Hvem må vente?

Studerer du kalenderen din vil du raskt se at mai er en måned full av fridager. Herlig tenker du, og drømmer om utepils i solveggen. Ulempen er at det gjør selvfølgelig ligningsfunksjonærene også...

Resultatet er dessverre at det blir færre arbeidsdager å kontrollere selvangivelsene på, og du kan risikere å få oppgjøret i september. Har du søkt om utsettelse? I så fall må du belage deg på å få det endelige oppgjøret i september måned.Er din ektefelle selvstendig næringsdrivende? Beklager, da vil også du få oppgjøret i september måned. Grunnen er at ligningene deres må sammenlignes, selv om dere leverer en selvangivelse for næringsdrivende og en vanlig selvangivelse.Har du endret utkastet til selvangivelsen? Jo flere endringer du har gjort, og jo flere opplysninger som må avklares, jo mer sannsynlig er det at du først vil få oppgjøret i september måned. Har du virkelig lagt deg i selen og levert en selvangivelse som gjør brevveksling og kontakt nødvendig, kan du like godt forberede deg på september først som sist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer