Er du blant dem som slurver?

Mange dropper hjelmen i skibakken.

Vi er flinke til å sette skihjelm på hodet til de yngste barna, men slurver selv.  Foto: Colourbox.com
Vi er flinke til å sette skihjelm på hodet til de yngste barna, men slurver selv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem av disse er du: Du bruker alltid hjelm i skibakken, du bruker ikke hjelm eller er du blant dem som sier til deg selv at du må kjøpe hjelm, men har ennå ikke fått gjort det?

For kul til å kjøre uten?

Sannsynligheten for at du tilhører en av de siste to gruppene er stor. For nær en tredel av voksne over 18 år i Norge brukte ikke hjelm sist gang de var i skibakken. Verstingene er aldersgruppen 18-34, der hele 46 prosent svarer at de ikke brukte hjelm, viser en fersk undersøkelse som Codan Forsikring har utført.

Slik kjører du skadefritt i bakken

Flink med barn, glemmer oss selv

- Vi er flinke til å sette skihjelm på hodet til de yngste barna. Men undersøkelsen viser at voksne selv slurver når det gjelder bruk av hjelm i skibakken, sier Lars Reiten, leder for skade i Codan Forsikring, i en pressemelding.

Det til tross for at skihjelm reduserer hodeskader med 70 til 80 prosent, ifølge Transportøkonomisk Institutt. I tillegg til kneet, er hodeskader en av de hyppigste skadeformene i skibakken.

Les også: Færre skader i bakken

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.