Er du den fødte leder?

I så fall har du eller vil du trolig få langt flere barn enn naboen.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en langtidsstudie har forskere sett på voksne finner, og kom fram til at det var mer sannsynlig at de som scoret høyt på en skala som målte lederevner, fikk barn før de fylte 39 år.

Måten de gjorde det på var å vurdere fire underkomponenter av en såkalt ”type A” personlighet. Disse var: Lederevner, engasjement, aggressivitet og evnen til å kjøre seg selv hardt.

Disse komponentene var vurdert hos kvinnlige og mannlige testpersoner som var mellom 12 og 21 år i 1980. Atten år senere, når de fleste var over sin mest fruktbare alder, så forskerne på hvor mange barn hver testperson hadde fått. Det var altså langt mer sannsynlig at de fødte lederne hadde barn.

De andre personlighetstrekkene, utenom lederevner, så pussig nok ikke ut til å ha noe å si for fruktbarheten.

Slik blir du raskere gravidMyter og fakta om å lage barnNorge best mot barnløshet

Det er fordi lederevner uttrykkes både gjennom prestasjon i det sosiale livet, men også på hjemmebane, tror studieleder Dr. Markus Jokela ved universitetet i Helsinki, ifølge Reuters Health.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer