Bredbåndshastighet

Er du en av bredbånds-vinnerne?

Det er fortsatt store forskjeller i bredbåndshastighet mellom fylkene: Mens Akershus kan nyte 124,7 Mbit/s, må Finnmark slite med 39,3.

AKERSHUS ER BEST, FINNMARK VERST: Det er fremdeles store forskjeller i bredbåndshastighet rundt i landet. Akershus har beste gjenomsnittlige hastighet, og den er skyhøyt over dårligste fylke Finnmark. Foto: Shutterstock/NTB scanpic
AKERSHUS ER BEST, FINNMARK VERST: Det er fremdeles store forskjeller i bredbåndshastighet rundt i landet. Akershus har beste gjenomsnittlige hastighet, og den er skyhøyt over dårligste fylke Finnmark. Foto: Shutterstock/NTB scanpic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har over 40.000 nye bredbåndsabonnement blitt tegnet, og nå er det totalt 2.179.613 faste bredbånd i Norge, viser nye tall fra internett-målinga til Statistisk sentralbyrå (SSB).

Samtidig fortsetter internetthastighetene i landet å øke. For første gang er gjennomsnittshastigheten nå over 100 Mbit/s.

Men det er ikke alle som kan nyte godt av god netthastighet:

Best i Akershus - dårligst i nord

Ifølge SSB-statistikken, er det beboere i Akershus som er de største vinnerne når det kommer til bredbåndsaktivitet:

Det er Akershus som har den største medianhastigheten for private bredbånd. Der har et typisk bredbånd en hastighet på 58,1 Mbit/s, altså 8,5 Mbit/s over landsgjennomsnittet.

SSB skriver at det for et år siden kun var Rogaland som hadde så høy medianhastighet - men nå er det hele en tredjedel av fylkene som har det.

Det er Nordland og Troms som har hatt den største økningen i medianhastighet det siste året - mens fylket med lavest fartsøkning er Finnmark.

Men selv om økningen har vært stor i noe av de nordligste fylkene, vil det ikke dermed si at hastigheten der er bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer