Er du en dårlig taper?

Ingen liker følelsen av å tape, men noen takler det bedre enn andre. Vi har rådene som gjør at du kommer deg videre.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden er det mange som har hatt den grusomme følelsen av tap. Lyn tapte Cup-finalen, Sogndal og Stabækk rykker ned i 1.divisjon og Bush fikk fire nye år i Det hvite hus. Kanskje valgte din store kjærlighet en annen eller en av dine verste kolleger ble forfremmet i stedet for deg? Uansett hvordan: det er ikke gøy å tape. Ikke på jobben, ikke på fotballbanen og ikke i kjærligheten.

Kjenn på følelsenNoen er bedre tapere enn andre. Enkelte er flinkere til å se det positive i ting og se fordelene i tapet. Trikset for å være en bedre taper, er å holde tapet innenfor relevant sted og tid. Du må også adskille det som skjedde med deg fra hvem du er som person.

Eksperter sier man kan bekjempe følelsen. Man trenger ikke gå inn i en lang sørgeperiode. Tapere kan bruke bitterheten som erfaring og vokse seg sterkere. Det gjør dem bedre rustet til den neste konkurransen.

Det første du må gjøre etter et tap, er å sette ord på følelsen.

- Du må kjenne på følelsen og få det ut av systemet, sier Joseph Mancusi, som hjelper firmaer med teamarbeid, lederskap og lignende, til Washington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer