Er du et miljøsvin?

Slik unngår du å bli det!

Publisert
Sist oppdatert

Rent mel i posen

Det er mye snakk om å være miljøvennlig. Men hva innebærer det egentlig? At du tar toget i stedet for bilen, at du ikke kaster tyggis på gaten, at du aldri drar på flyreise?

Eller bør du bruke en spesiell sjampo, eller et annet merke oppvaskmiddel? Bør du kaste potetskrell og epleskrott i bakhagen, og hva med kildesortering av plast og batterier? Hva med klærne du har på? Bleiene barnet ditt bruker? Ja, maten du spiser...

Sjekk listen slik at du unngår å bli et miljøsvin!Forvirret? Ja, da er du nok ikke alene. For hvordan oppfører du deg egentlig hvis målet er å være aller mest miljøvennlig - uten at du trenger å flytte inn i en jordhule?

Hvilke tiltak er aller viktigst - og betyr mest for våre omgivelser? Som vi til og med burde kunne klare å overholde - i alle fall delvis?

En grønn hverdag

- Vi pleier å si at de tre viktigste tingen er: Bolig, biff og bil, sier Nina Bugge, informasjonsleder i Grønn hverdag, og legger til:

- I boligen handler det om oppvarmning, strøm og oppussing. I forhold til biffen handler det om å spise så lite kjøtt som mulig, da det krever mye mer produksjonsressurser enn eksempelvis grønnsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer