Er du gjeldsslave?

Er du landets beste småsparer, eller lever du for evig tid i gjeldens tegn? Ta testen og finn ut.

Er du gjeldsslave?
Publisert
Sist oppdatert

Det er det vi skriver om til daglig - og det du leser om: Personlig økonomi. Men en ting er teori, en annen er praksis.

Minusbeløp

For selv om man godt vet at det ikke er lurt å kjøpe en kjole til 3.000 kroner når saldo på konto den 3. i måneden er -22 kroner, er det ikke sikkert at det er slik du lever.

Mens noen klarer å spare tusenvis av kroner hver måned, er det alltid de som ender opp med et mindre hyggelig minusbeløp før neste månedslønn tripper inn på kontoen. Og det til tross for at begge tjener akkurat det samme.

Hvem er du?

Nå kan du teste om du har kontroll på økonomien din. Om du lever etter "hånd til munn"-metoden, eller om du klarer å spare litt til senere eller dårligere tider.

Testen er lagt opp slik at den er avhengig av at du svarer ærlig på spørsmålene. Gjør du ikke det, kan du komme ut med et mer positivt resultat enn hva som er reelt.

Rik og fattig

Spørsmålene er lagt til rette for folk med "vanlig" økonomi. For det sier seg selv at folk med millionlønninger ikke trenger å velge mellom en sydentur og nytt tak på huset.Likevel er det ikke nødvendigvis slik at du er dårlig til å håndtere din privatøkonomi, selv om du tjener lite. Du kan sagtens være flink til å disponere de små midlene du har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.